Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Το ΚΚΕ και οι συνδικαλιστές του σταμάτησαν την απεργία στην Αγροτική Τράπεζα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ergasiakodeltio

Σε προηγούμενη ανάρτηση εδώ είχαμε δει το “Ριζοσπάστη” να καταγγέλει την πρόταση συνδικαλισταράδων άλλων παρατάξεων να προσπαθούν να σταματήσουν την απεργία. Δεν πέρασαν ούτε 5 μέρες και οι συνκαλιστές του ΠΑΜΕ πέρασαν δική τους πρόταση για παύση των απεργιών !!

Πλέον οι συνδικαλιστές του Περισού εξελίσσονται σε πολύ κακούς συμβούλους εργατικών αγώνων.



Με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, σταματούν οι 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ οι συνάδελφοι που δεν έχουν υπογράψει τη σύμβαση πρόσληψης στην Πειραιώς, καλούνται να την υπογράψουν.

Στην πρόταση της ΕΣΑΚ, που υπερψηφίστηκε, (57 ψήφοι), περιλαμβάνονται τα εξής :

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ

Χαιρετίζουμε το 10ήμερο απεργιακό αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ.

Είμαστε νικητές γιατί δείξαμε αντοχή, πήραμε πρωτοβουλίες, οργανώσαμε τον αγώνα μας συλλογικά.

Την πολιτική ευθύνη για την έκβαση αυτού του αγώνα την έχει η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΑΤΕ.

Με δική τους ευθύνη και συμμετοχή το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων οδηγήθηκε στην υπογραφή των συμβάσεων.

Με βάση αυτό δεν ισχύει η απόφαση του Συλλόγου για τη μη υπογραφή των συμβάσεων.

Μπαίνουμε ξανά στη δουλειά με το κεφάλι ψηλά, με τη δική μας θέληση και απόφαση και συνεχίζουμε με άλλες μορφές τον αγώνα.

· Δεν νομιμοποιούμε την πώληση – χάρισμα της ΑΤΕ.

· Δεν νομιμοποιούμε τα αποτελέσματα των εκβιασμών στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

· Τροποποίηση του καταστατικού του ΣΕΑΤΕ με πανελλαδική ψηφοφορία και εκλογές.

Διεκδικούμε από κυβέρνηση και εργοδοσία

· Να αφαιρεθούν οι δυσμενείς όροι της σύμβασης (μεταθέσεις, μονομερείς μεταβολές κλπ).

· Ένταξη με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (όχι ως νεοπροσλαμβανόμενοι).

· Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για όσους αποχωρήσουν.

· Έκδοση υπουργικών αποφάσεων τώρα για τη ρύθμιση συνταξιοδοτικών ζητημάτων (όρια συνταξιοδότησης, εφάπαξ κλπ).

· Διατήρηση του ΤΥΠΑΤΕ.

Οργανωτικά

Μέχρι να γίνουν οι εκλογές συγκρότηση επιτροπών αγώνα στην Αττική και κατά περιφέρεια για να μη βρεθούν οι εργαζόμενοι απροετοίμαστοι. Φτάνει η εγκατάλειψη των εργαζομένων στην περιφέρεια.

Μορφές πάλης


· Παράσταση στη ΔΑΔ τη Δευτέρα 13/8 να διασφαλίσουμε ότι οι συνάδελφοι που θέλουν να υπογράψουν και ότι θα δοθεί παράταση για όσους έχουν θέματα συνταξιοδότησης – παράσταση στο Υπ Εργασίας

· Οι επιτροπές και οι γενικές συνελεύσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να αποφασίζουν με σχέδιο τα υπόλοιπα βήματα και μορφές (συλλαλητήρια, παραστάσεις, απεργίες, καταλήψεις κλπ)

· Συντονισμός με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μικροαγρότες και μικρομεσαίους.

Οι υπόλοιπες προτάσεις που κατατέθηκαν, της ΔΑΚΕ, της Συσπείρωσης και της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας, μειοψήφισαν.———-

ΠΡΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. να κινήσει τις διαδικασίες τροποποίησης του Καταστατικού του ΣΕΑΤΕ, που προβλέπονται στο άρθρο 22, μέσω πανελλαδικής ψηφοφορίας, που θα καθορίσει το ίδιο.

———-

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 2

13-8-2012

Στην ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου, επιχειρήθηκε, για την διευκόλυνση της ενημέρωσης των συναδέλφων μια κωδικοποίηση των ζητημάτων, που σχετίζονται με την απόλυσή μας από την ΑΤΕ και την πρόσληψή μας στην Πειραιώς η οποία θα γίνει προσπάθεια να αποτυπωθεί στο παρόν κείμενο, όσο το δυνατόν πληρέστερα.

Λειτουργία Τράπεζας. Από την πρώτη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της τράπεζας Πειραιώς γνωστοποίησαν στο Προεδρείο του ΣΕΑΤΕ, πως επιχειρηματική τους επιλογή είναι να κρατήσουν και να λειτουργήσουν την ΑΤΕbank αυτόνομη, με την ονομασία της, το δίκτυό της, το προσωπικό της, τις κεντρικές της υπηρεσίες και τα προϊόντα της. Μίλησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, (ετών), που δεν προσδιόρισαν, όμως, επακριβώς.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

1. Απόλυση. Πρέπει να γίνει αποδεκτή με την «επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας», επειδή υπάρχουν σε εκκρεμότητα θέματα, (αποζημίωση, άδειες κλπ), καθώς επίσης και νομικά μετέωρες κινήσεις, (π.χ. διάθεση εργαζομένων στην Πειραιώς στις 30/7, ενώ φέρονται απολυμένοι στις 27/7), πράγματα που θα επιφέρουν πιθανές προσφυγές, είτε σε συλλογικό, είτε σε ατομικό επίπεδο.

Ο σ. Αμούντζιας μετέφερε πληροφόρηση από τον εκκαθαριστή, πως ο υπουργός οικονομικών υπέγραψε απόφαση για την αποζημίωση, η οποία δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα, αλλά φέρεται να προβλέπει πλήρη αποζημίωση, για όλους τους απολυθέντες, η οποία, όμως, θα καταβληθεί κατά 50%, τώρα και το άλλο μισό θα πάει στο τέλος της εκκαθάρισης.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει καμιά επίσημη διαβεβαίωση, για το ακριβές περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης για την αποζημίωση.

Απ΄ ό,τι φάνηκε στην τελευταία συνάντηση με τον εκκαθαριστή, (Παρασκευή 10/8) θα υπάρξει απόλυση ΟΛΩΝ των εργαζομένων της ΑΤΕ, χωρίς εξαιρέσεις.

2. Πρόσληψη. ΄Όπως έχει ξαναγραφεί, οι προσλήψεις μας γίνονται με την κοινοποιημένη ατομική σύμβαση και ο εργαζόμενος της πρώην ΑΤΕ προσλαμβάνεται στην Πειραιώς, με μηνιαίο μισθό τις αποδοχές της 31-5-2012, οι οποίες θα αναλυθούν στις νέες κορδέλες, σύμφωνα με την κλαδική ΣΣΕ, σε κλαδικές αποδοχές, (βασικός, πολυετία, οικογενειακά, επιστημονικό κλπ) και το επί πλέον ποσό θα περιλαμβάνεται σε κουτάκι, ως επί πλέον (επιχειρησιακή) αμοιβή, η οποία στους ήδη εργαζόμενους στην Πειραιώς διαμορφώνεται ανάλογα με τη θέση εργασίας, αλλά είναι άγνωστο, πως θα εξελιχθεί στους προσληφθέντες από την ΑΤΕ.

Οι εκπρόσωποι της Πειραιώς ενημέρωσαν το Προεδρείο, στην πρώτη συνάντηση, πως κανείς δεν θα έχει μηνιαίο μισθό κάτω από την κλαδική ΣΣΕ και πως σε όσους οι αποδοχές της 31/5, στην ΑΤΕ, ήταν κάτω, θα διαμορφωθούν στο ύψος της κλαδικής, (Ανεπιβεβαίωτο το πλήθος των 1700 εργαζομένων, που αναφέρθηκε…).

Οι όροι απασχόλησης διαμορφώνονται βάσει της ατομικής σύμβασης, του Οργανισμού της τράπεζας Πειραιώς και της κλαδικής ΣΣΕ και όπως μας διαβεβαίωσε, πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας, αλλά και ο νομικός μας, ο Οργανισμός και η κλαδική ΣΣΕ υπερτερούν των ρυθμίσεων της ατομικής σύμβασης.

Στην Πειραιώς δεν υπάρχουν βαθμοί και οι αμοιβές καθορίζονται ανάλογα με τη θέση εργασίας.

Ο ΣΕΑΤΕ έχει διαμηνύσει εγγράφως και εξωδίκως, πως αμφισβητεί τη νομιμότητα του τρόπου μεταφοράς του προσωπικού της ΑΤΕ στην Πειραιώς και πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τη «διαδοχή», δηλαδή τη μεταφορά των εργαζομένων με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και δεδομένα.

΄Όπως τονίστηκε από το νομικό σύμβουλο η υπογραφή της σύμβασης πρόσληψης ΔΕΝ εξαλείφει το δικαίωμα διεκδίκησης της «διαδοχής», είτε από το Σύλλογο, είτε από τους συνάδελφους, μεμονωμένα ή ομαδικά.

Για τα υπόλοιπα ισχύοντα στην Πειραιώς θα υπάρξει πληροφόρηση εν καιρώ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου