Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η απάντηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου για το θάνατο της 15χρονης

Διαβάστε την ανακοίνωση. Όπως και να χει, το κοριτσάκι δεν γυρίζει πίσω...


« Θεωρούμε εύλογο από την πλευρά τους να διατυπώνουν ερωτηματικά, ακόμα και να αμφισβητούν τις επιστημονικές εξηγήσεις που δόθηκαν, για τις συνθήκες που οδήγησαν το παιδί τους σ' αυτή την τραγική κατάληξη.
Θεωρούμε όμως ότι δεν βοηθάει κανένα, ούτε τους ίδιους τους γονείς, η υιοθέτηση αβάσιμων ισχυρισμών, η προσπάθεια να προκαταληφθεί το αποτέλεσμα της δικαστικής διερεύνησης που είναι σε εξέλιξη, η στοχοποίηση γιατρών, η προσωπική διαβολή ανθρώπων και η συνολική απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τα κλινικά και εργαστηριακά δεδομένα, που έχουν τεκμηριωμένα εκθέσει οι εφημερεύοντες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, δεν στοιχειοθετείται ιατρική αμέλεια ή ιατρικό σφάλμα. Όμως το θέμα
αυτό είναι υπό διερεύνηση από τις επίσημες εισαγγελικές αρχές, το πόρισμα της οποίας πιστεύουμε ότι θα φωτίσει όλες τις πτυχές αυτού του τραγικού συμβάντος.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι αντιλαμβάνονται πως η κατάχρηση αλκοόλ από νέα παιδιά είναι πρόβλημα κοινωνικό και όχι ιατρικό. Και οφείλουμε όλοι, συντεταγμένη Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, γονείς, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες υγείας, να συστρατευτούμε για την δραστική πρόληψη αυτής της μάστιγας που υπονομεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Η ανακοίνωση καταλήγει, γνωστοποιώντας προς την κοινωνία του Ρεθύμνου ότι: «το Νοσοκομείο, έχει και ευσυνείδητους γιατρούς, νοσηλευτές και γενικά επαγγελματίες υγείας, που δίνουν νυχθημερόν μια, άνιση πολλές φορές, μάχη με την αρρώστια και το θάνατο… Δεν θέλουμε, σε καμιά περίπτωση, να αντιδικήσουμε με πληγωμένους ανθρώπους. Δεν εκδηλώνουμε μια κακώς νοούμενη "συναδερφική αλληλεγγύη"».

http://news.youropia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου