Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για μια ακόμη φορά στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίαςστην ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση δύο σημαντικών προκηρύξεων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Η παρουσίαση αφορούσε την προκήρυξη για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού - Εμπορίου- Υπηρεσιών καθώς και την προκήρυξη για την ενίσχυση ελευθέρων επαγγελματιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Τα δυο προγράμματα παρουσίασε αναλυτικά ο κ. Αθανάσιος Παπαηλιού, στέλεχος της Μονάδας Ανταγωνιστικότητας & Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, και στη συνέχεια απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων του κοινού.
«Υπολογίζουμε πάνω από 17.000 προτάσεις για το μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜΜΕ και ευελπιστούμε ότι θα ενισχυθούν πάρα πολλές επιχειρήσεις. Πρόκειται για την πρώτη προκήρυξη των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, του Υπουργείου Οικονομίας. Θα ακολουθήσουν και άλλες. Επίσης, είναι πρώτη φορά που προκηρύχθηκε για Ελεύθερους Επαγγελματίες πρόγραμμα, κατόπιν απαίτησής τους για επιδότηση. Φαίνεται ότι το πρόγραμμα πηγαίνει πολύ καλά», δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαηλιού και απαντώντας στο πόσο εύκολο είναι κάποιος επιχειρηματίας να ενταχθεί στην προκήρυξη για τις ΜΜΕ τόνισε: «είναι πολύ ελαστική σαν προκήρυξη και δίνει τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να συμμετέχει. Το βασικό στοιχείο είναι ότι δίνεται στις μικτές επιχειρήσεις η δυνατότητα να αναπτύξουν άλλες μορφές της δραστηριότητάς τους».
http://www.pierianews.g 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου