Κυριακή 17 Απριλίου 2011

PRAKTIKER:ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ 2011

Σε 4ωρη στάση εργασίας (12μ.-4 μ.μ.) προχωρούν την Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική επιχείρηση «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου ενάντια στο μπαράζ των απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία και η οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει 15 απολύσεις από την αρχή του χρόνου.
Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση μέσα στο 2010 είχε απολύσει συνολικά 85 εργαζόμενους, με στόχο τη διασφάλιση και αύξηση της κερδοφορίας της και ταυτόχρονα την εντατικοποίηση της δουλειάς. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε έκτακτη γενική συνέλευση.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων και τους καλεί με τη σειρά του να συμμετέχουν καθολικά τόσο στη στάση εργασίας όσο και στη συνέλευση προκειμένου να δοθεί αγωνιστική απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της πολυεθνικής. Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το κλαδικό σωματείο, η εργοδοσία, στην προσπάθειά της να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους που πετάει στο δρόμο, τους λέει ότι θα τους βοηθήσει να βρουν δουλειά σε κάποιον από τους προμηθευτές της, κρατώντας τους δέσμιους στα συμφέροντα της απρόσκοπτης κερδοφορίας της.


«Για την πολυεθνική "ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ", υπογραμμίζει, και κάθε μονοπώλιο οι εργαζόμενοι αποτελούν λειτουργικό κόστος και αναλώσιμο είδος. Τι και αν η γιγάντωση του Ομίλου στην Ελλάδα με αρκετά νέα καταστήματα έχει πατήσει πάνω στον ιδρώτα των εργαζομένων; Η εργοδοσία έχει μπουκώσει από τα κέρδη. Οι απολύσεις έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, να σπείρουν απογοήτευση, να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Ολα αυτά γίνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όφελος των μεγαλοεργοδοτών και του κεφαλαίου, πτωχεύοντας τους εργάτες και το λαό».


http://prezatv.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου