Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Οι εργαζόμενοι στην WIND αγωνίζονται ενάντια στο πογκρόμ απολύσεων

Οι εργαζόμενοι στην εταιρία κινητής τηλεφωνία WIND έχουν βρεθεί τις τελευταίες μέρες αντιμέτωποι με σειρά απολύσεων. Οι απολυμένοι συνάδελφοι είναι δεκάδες. Για να καταφέρουν να τους διώξουν από τη δουλειά, η διοίκηση και τα μεγαλοστελέχη της WIND καταφεύγουν σε κάθε μέσο, ασκώντας μια τεράστια ψυχολογική πίεση και βία.


Κραυγαλέα η πρόσφατη περίπτωση απολυμένης συναδέλφου που η διοίκηση την καλούσε να «συζητήσει» αποκρύπτοντας ότι θα επρόκειτο για την απόλυσή της! Όταν η συνάδελφος ξεσκέπασε το παιχνίδι της διοίκησης και των προϊσταμένων της, αυτοί προχώρησαν στην απόλυσή της με εξώδικο στο σπίτι, χωρίς καν να της μιλήσουν από κοντά.

Η διοίκηση της WIND, παρά τις ανακοινώσεις για «νέα πορεία» της εταιρείας με εκμδηνεσιμό του χρέους της και σχέδια για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, επιχειρεί προκλητικά να μειώσει το κόστος εργασίας, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους, τις οικογένειες και τις ανάγκες τους ως νούμερα, που πρέπει να περικόψει.

Είναι η ίδια επίθεση που γίνεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, με την πολιτική της κυβέρνησης και των απανωτών Μνημονίων. Μια τέτοια επίθεση, με απολύσεις και μειώσεις μισθών, έχει γίνει και σε άλλες συναφείς εταιρίες όπως η Cosmote, η Vodafone, η Intracom κ.α. όπου επίσης γίνονται σημαντικές κινητοποιήσεις.

Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι στη WIND, συσπειρωμένοι γύρω από το επιχειρησιακό Σωματείο, έχουν προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων (αποχές, στάσεις εργασίας, απεργίες) για να καταγγείλουν τις απολύσεις, τις αυθαιρεσίες της διοίκησης ενάντια στα δικαιώματά τους που κατοχυρώνει η επιχειρησιακή ΣΣΕ που με αγώνα έχουν υπογράψει από το 2006. Στις 12/4 έγινε 24ωρη απεργία με καθολική συμμετοχή ενάντια στις απολυσείς. Για να διεκδικήσουν τη μετατροπή των συμβασιούχων συναδέλφων τους σε αορίστου χρόνου, ενάντια στις πρόσφατες εκδικητικές απολύσεις συμβασιούχων που έκανε η διοίκηση.

Τώρα, το Σωματείο μας προχωράει σε κινητοποιήσεις διαρκείας
για την ανάκληση των απολύσεων:

=> Συγκεντρώσεις έξω από κτήρια της WIND την Παρασκευή 15 Απριλίου
=> Κυλιόμενες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου
=> 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 20 Απριλίου

Καλούμε τα ΜΜΕ σε Συνέντευξη Τύπου μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών
τηνΤετάρτη 20 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι στο γραφείο του Σωματείου μας, Λ. Αθηνών 104-106 (δίπλα από το Ελλ. Χρηματιστήριο)

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο
 http://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου