Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Να διώξουμε το ΔΝΤ; Να ακυρώσουμε το δάνειο των 110 δισ.;

Η συζήτηση για τη δημόσια περιουσία ήταν η αφορμή για την εκδήλωση νέας εφόλης της ύλης αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του κοινοβουλευτικού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Για αναξιοπιστία ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, κατηγόρησετον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο ΄για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας το οποίο χαρακτήρισε ως «έγκλημα» και «ό,τι πιο οδυνηρό έχει υποστεί μέχρι σήμερα η χώρα από το μνημόνιο».
Οι τόνοι ανέβηκαν και επικράτησε για λίγο ένταση στην αίθουσα της βουλής και φραστικό επεισόδιο του Α.Τσίπρα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, όταν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:
«Δυστυχώς για τη χώρα δεν έχετε καμία αξιοπιστία, είστε αναξιόπιστος και σε προσωπικό επίπεδο [...] Το θέμα είναι από ποια σκοπιά βλέπει το μνημόνιο κανείς, από τη σκοπιά των εργαζομένων και της κοινωνίας ή της οικονομικής ολιγαρχίας και των τραπεζιτών;»
«Θέλετε να ζείτε στο δικό σας παραμύθι, αλλά οι καιροί μας κρίνουν όλους»
, απάντησε ο Γ. Παπανδρέου. «Καταγγείλατε την κυβέρνηση χωρίς καμία βάση αλλά εμείς θέλουμε τη διερεύνηση για το χρέος μέσα από την Επιτρποή Θεσμών. Θέλουμε φως και για το χρέος και αλήθειες όσο κι αν πονούν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τον κ. Τσίπρα ότι μιλάει για «μνημόνιο χρεοκοπίας, λες και όλα ξεκίνησαν το 2009».
«Σας καλώ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «να δείτε δίπλα σας στα έδρανα της ΝΔ, στους νέους συνοδοιπόρους σας της Νέας Δημοκρατίας», και απαντώντας μίλησε για μνημόνιο σωτηρίας της χώρας. Καταφέραμε, τόνισε, να πάρουμε την αναγκαία ανάσα και διερωτήθηκε:
«Τι θέλετε, τί προτείνεται να διώξουμε το ΔΝΤ; Θέλετε να ακυρώσουμε το δάνειο των 110 δισ.; Πείτε το, πείτε ότι είναι πρότασή σας πείτε στον συνταξιούχο και τους υπαλλήλους πώς θα πληρωθούν αν δεν εισπράξουμε την πέμπτη δόση».##
Kαλό είναι κάποια στιγμή, ο “Πατριώτης” κ.Τσίπρας να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις και να ξεκαθαρίσει ποια είναι η πρότασή του...
http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου