Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Υποχωρούν χρυσός και ασήμι μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν

Οι τιμές του χρυσού και του ασημιού υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι μειώθηκε ένας από τους παράγοντες κινδύνου που είναι ενσωματωμένος στις τιμές των εμπορευμάτων.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε στα 1.540,39 δολάρια ανά ουγγιά μετά την ανακοίνωση της είδησης, ενώ είχε φθάσει νωρίτερα στο ιστορικό ρεκόρ των 1,575,79 δολαρίων ανά ουγγιά. Στη συνέχεια, πάντως, ο χρυσός ενισχύθηκε και λίγο πριν το μεσημέρι διαπραγματευόταν περί τα 1.557 δολάρια ανά ουγγιά. Μεγάλη ήταν η υποχώρηση της τιμής του ασημιού στα 44,64 δολάρια ανά ουγγιά από 48,59 δολάρια την Παρασκευή, ενώ έφθασε έως και τα 42,80 δολάρια.
Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύθηκε κατά 0,3% αλλά οι αναλυτές, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, θεωρούν ότι το αμερικανικό νόμισμα θα συνεχίσει να είναι αποδυναμωμένο σε σχέση με το ευρώ και άλλα σημαντικά νομίσματα.
Οι βασικοί λόγοι είναι ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2011 και τα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) παραμένουν κοντά στο μηδέν, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αρχίσει να τα αυξάνει. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 1,48 δολαρίων πριν από το μεσημέρι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου