Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Επεισόδια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας καθώς σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα σε διαμαρτυρόμενους κατοίκους και μετανάστες.

Το απόγευμα της Τρίτης κάτοικοι της Ηγουμενίτσας απέκλεισαν την κεντρική πύλη του λιμανιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους.



Στο χώρο συγκεντρώθηκαν και μετανάστες, το κλίμα φορτίστηκε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πετροπόλεμος και να παρέμβουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να μην γενικευτεί η συμπλοκή. 

Η επιτροπή αγώνα των κατοίκων έληξε πρόωρα την κινητοποίηση (ήταν προγραμματισμένο για διαρκέσει έως τις 23:00) αλλά η κατάσταση παρέμενε τεταμένη έως το βράδυ.

Στο χώρο υπάρχουν και δύο οχήματα της πυροσβεστικής σε ετοιμότητα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά στο δάσος όπου βρίσκεται ο καταυλισμός των μεταναστών.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκτιμάται ότι ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων στην Ηγουμενίτσα.

«Αυτή η κινητοποίηση δεν στρέφεται ενάντια στους μετανάστες. Αφορά την ποιότητα της ζωής και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, είτε αυτοί είναι μετανάστες, είτε πολίτες του δήμου της Ηγουμενίτσας» δήλωσε πρόεδρος της επιτροπής αγώνα Κώστας Ντάσης.

«Θέλουμε από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα και να δρομολογήσει λύση, γιατί ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του και έχει εξαντλήσει τις αντοχές του», είπε ο δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, Γεώργιος Κάτσινος.
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου