Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

"ΈΚΛΕΙΣΕ" Η ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Κλείσιμο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, αναστολή των πρωταθλημάτων και έναρξη των κινητοποιήσεων ολόκληρου του παραολυμπιακού κινήματος, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 12 Μαΐου με συγκέντρωση στις 09:00 στο ...


Υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε κατά τη
διάρκεια του ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (4/5). Η διοίκηση της ομοσπονδίας διαμαρτύρεται για τη μη χρηματοδότησή της (δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ μέσα στο 2011, τη στιγμή που οι αθλητικές ομοσπονδίες αναμένουν την τέταρτη δόση) αλλά και για την απαξίωση ολόκληρου του αθλητικού παραολυμπιακού οικοδομήματος από το αρμόδιο υπουργείο.
Στην επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ προς τον Υπουργείο Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό, Χρήστο Αηδόνη και τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου, Κώστα Παταβούκα, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα κινδυνεύει με αποκλεισμό από την IPC (Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή) από τη στιγμή που δεν θα έχει εκπροσώπηση στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού που υπάρχουν τους προσεχείς μήνες, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βερολίνου». «Η λειτουργία της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ είναι αδύνατη. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για τη μισθοδοσία Μαΐου του τακτικού προσωπικού. Δεν υπάρχουν χρήματα για την αμοιβή κανενός από τους συνεργάτες της Ομοσπονδίας. Τα τηλέφωνα έχουν ήδη κοπεί και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα λειτουργικά μας έξοδα. Δεν υπάρχουν χρήματα για να πραγματοποιήσουμε καμία διοργάνωση. Αναγκαζόμαστε λοιπόν να προβούμε σε αναστολή της διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και των Εθνικών αποστολών σε Διεθνείς διοργανώσεις που αποτελούν κριτήριο πρόκρισης για το Λονδίνο 2012 με κίνδυνο να βρεθούμε τελικά εκτός των Παραολυμπιακών Αγώνων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ.
Και καταλήγει: «Καταλαβαίνουμε τη σπουδαιότητα των ζητημάτων που απασχολούν το χώρο της υγείας, τώρα όμως ήρθε η στιγμή να ασχοληθείτε και με το δικό μας χώρο. Ελπίζουμε η εμπιστοσύνη που σας έχουμε δείξει να εκτιμηθεί από πλευράς σας και να έχουμε την δέουσα αντιμετώπιση. Πιστεύουμε ότι έχετε τη δυνατότητα να μας βγάλετε από το αδιέξοδο που βρισκόμαστε και να δώσετε μία λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη ροή της χρηματοδότησης της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ».
http://topeiraxtiri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου