Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Απειλούν με αναστολή των μεταφορών

Το σύνολο των δεδουλευμένων τους ζητούν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων και ταξί που μεταφέρουν μαθητές στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας μετά τη γνωστοποίηση απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να επιχορηγηθούν οι Περιφέρειες της χώρας με ποσό μειωμένο κατά 20% για τη μεταφορά των μαθητών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.


Όπως ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποί τους, το βασικό τους αίτημα είναι η άμεση καταβολή του 80% του ποσού που τους οφείλεται και η αποπληρωμή των υπόλοιπων χρημάτων μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν για αναστολή των μεταφορών από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενόψει, μάλιστα, της διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων.

«Η μείωση του 20% που ζητά το υπουργείο δεν έγινε αποδεκτή. Δεν δεχόμαστε ούτε μισό τοις εκατό μείωση δεδομένου ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε κάνει εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 20%. Παράλληλα έχουμε πληρώσει ήδη το ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος για το 2010 και η τελευταία φορά που πληρωθήκαμε ήταν τον Ιανουάριο του περασμένου χρόνου. Τιναζόμαστε στον αέρα, καταστρεφόμαστε, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για καύσιμα» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλης Πετζίκογλου.

Της σύσκεψης των εκπροσώπων των ιδιοκτητών λεωφορείων και ταξί προηγήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατά την οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης προχώρησε σε ενημέρωση για το θέμα, τάχθηκε στο πλευρό των τουριστικών πρακτόρων και ζήτησε προτάσεις ώστε να επιλυθεί το θέμα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι για το 2010 οι οφειλές απέναντι στους λεωφορειούχους της Περιφέρειας φτάνουν τα 14 εκατομμύρια ευρώ ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2011 φτάνουν τα 20 εκατομμύρια.

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου