Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ


Σε 48ωρη απεργία στον ΠΗΓΑΣΟ προχωρούν οι εργαζόμενοι την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (13-14 Ιουνίου), έπειτα από απόφαση της ΕΣΗΕΑ, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος πραγματοποιούν νέα γενική συνέλευση στα πλαίσια της 5ωρης στάσης εργασίας των συντακτών που εργάζονται στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL , στο ραδιόφωνο και στις ιστοσελίδες του Ομίλου από τις 15.00 έως τις 20.00.

Η απόφαση για την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου υποδεικνύει ότι ο Μπόμπολας ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα σε σφοδρότατη επίθεση εναντίον των εργαζομένων. Ήδη, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, είχε γίνει γνωστό ότι τη Δευτέρα η εργοδοσία του ΠΗΓΑΣΟΥ θα επαναφέρει το θέμα της εξαναγκαστικής υπογραφής ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών.

Όπως φαίνεται, με τη συγκεκριμένη απόλυση ο Μπόμπολας πραγματοποιεί ένα crash test, προκειμένου να δει τα όρια των αντιδράσεων των εργαζομένων, δεδομένου ότι η συνάδελφος και πρωτοστατούσε στον αγώνα κατά της υπογραφής ατομικών συμβάσεων και έχαιρε της εκτίμησης όλων των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου