Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η μεγάλη φυγή...για μερικούς βουλευτές

Τουλάχιστον 20 βουλευτές αποκλείστηκαν το βράδυ της Τρίτης μέσα στη Βουλή, όταν οι «Αγανακτισμένοι» της πλατείας Συντάγματος κατέλαβαν σε μία αιφνιδιαστική κίνηση τη Βασιλίς Σοφίας και απέκλεισαν την είσοδο του Κοινοβουλίου, από όπου εισέρχονται και εξέρχονται τα υπουργικά και βουλευτικά οχήματα.

Εκείνη την ώρα ολοκληρώνονταν η συνεδρίαση της ολομέλειας του Σώματος που επεξεργάζονταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα επιχειρηματικά πάρκα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Κάποιοι βουλευτές επέλεξαν να φυγαδευτούν, ενώ κάποιοι άλλοι προτίμησαν την ασφάλεια της Βουλής.

Όσοι επέλεξαν να αποχωρήσουν,
φυγαδεύτηκαν με τη βοήθεια αστυνομικών και πυροσβεστών, οι οποίοι με φακούς τους οδήγησαν μέσα από τον Εθνικό Κήπο. Όσοι βουλευτές έμειναν πίσω, επέμεναν να φύγουν όπως είχαν έρθει, για αυτό και διμοιρίες των ΜΑΤ στάλθηκαν για να ανοίξουν δρόμο.

Ευτυχώς, παρότι υπήρξε ένταση, η κατάσταση δεν εκτροχιάστηκε… Δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν εν τέλη να δημιουργήσουν ένα διάδρομο ασφαλείας, από όπου διέφυγαν τα βουλευτικά οχήματα. Τη συγκεκριμένη διαδρομή, βέβαια, θα τη θυμούνται για πάντα, καθώς πέρασαν μέσα από το πλήθος των «Αγανακτισμένων», οι οποίοι ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες και υβριστικά συνθήματα.

Άντε μετά να ξαναπάνε στη Βουλή…









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου