Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

«Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα, όχι εμείς»

«Ως συγκλονιστική εμπειρία» περιγράφει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος την επεισοδιακή εβδομάδα που πέρασε με την κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ και τη σύλληψή του, εγγράφοντας ως σημαντικότερο γεγονός «τη συγκινητική συμπαράσταση του κόσμου».


«Κάθε μέρα που περνούσε, κατέφθαναν όλο και και περισσότεροι πολίτες να μας συμπαρασταθούν. Εβλεπες την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου. Την αγωνία τους να πιαστούν από κάπου. Οχι μόνο για να αντιπαλέψουν το χαράτσι, αλλά για να βρουν ένα στήριγμα σε όλα όσα τους συμβαίνουν. Εκτιμώ ότι ήρθαν δύο φορές στο χώρο η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παραρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, δήμαρχοι και δεκάδες άλλες οργανωμένες συλλογικότητες. Υπάρχει μία κοινή βάση συνεννόησης. Ενώθηκαν πολλές δυνάμεις γύρω από ένα αίτημα. Να μη ζητάμε την απόλυτη ταύτιση ή την ιδεολογική καθαρότητα. Εχει σημασία να βάζουμε συγκεκριμένους στόχους και να παλεύουμε».

Ε Μέχρι πού είστε διατεθειμένος να φτάσετε;


Α Το αίτημά μας είναι να αποσυρθεί αυτός ο κατάπτυστος και αντικοινωνικός νόμος. Δεν μπορεί η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης απέναντι στο φτωχό, τον άνεργο, το μεροκαματιάρη. Στόχος μας είναι να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού ανθρώπου.

Ε Και η σύλληψή σας;

Α Δεν με εξέπληξε αυτό που έγινε. Παράνομοι δεν είμαστε εμείς, παράνομη είναι η ελληνική κυβέρνηση. Η απάντηση που έδωσε ο κ. Ετινγκερ αποτελεί κόλαφο γι' αυτήν. Αυτός ο νόμος είναι 100% αντισυνταγματικός και με βάση το άρθρο 120 του Συντάγματος, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και μέσο τη συνταγματική νομιμότητα. Θυμάμαι πάντα τα λόγια ενός Αγγλου, από ένα βιβλίο με τίτλο «Λόγια σοφίας», που κάποτε μου χάρισαν: «Στο καταφύγιο ο ένας του άλλου, είναι που ζουν οι άνθρωποι». Για μένα αυτά τα λόγια, έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αν ο καθένας από εμάς δεν γίνει, ιδιαίτερα σ' αυτές τις δύσκολες εποχές καταφύγιο για τον άλλο, τότε δεν έχουμε μέλλον ως κοινωνία. Μας έκλεψαν τους μισθούς και τις συντάξεις. Να μην τους αφήσουμε να κλέψουν, να σκοτώσουν και τις καρδιές μας. Να τις κρατήσουμε ζωντανές για να τους αντιστέκονται. Οι λέξεις τσίπα, φιλότιμο και αλληλεγγύη δεν έχουν διαγραφεί από το λεξιλόγιό μας. Αυτές μας οδηγούν.

Ε Επίκειται η πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Θα κλιμακώσετε τις κινητοποιήσεις;

Α Η επόμενη σύλληψη δεν θα αργήσει. Θα γίνει για να μην πουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες. Θα είναι η μητέρα των μαχών. Θα περάσουν πάνω από το κορμί μας.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου