Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Η συνάντηση του “March to Athens” με την “Agora Athens” & πρώτη Συνέλευση στην Πλατεία Συντάγματος (video)


Δελτίο Τύπου 05/05/2012

Σήμερα, η Πορεία για την Αθήνα (March to Athens) ξεκινώντας από το Περιστέρι όπου είχε διανυκτερεύσει, διένυσε τα τελευταία χιλιόμετρα και έφτασε στην Πλατεία Συντάγματος. Η συνέλευση του Περιστερίου τους είχε υποδεχτεί θερμά και στηρίξει σημαντικά. Μετά από μία πρωινή εσωτερική συνέλευση όπου καθορίστηκε η τελική διαδρομή προς το κέντρο, η πορεία αποχώρησε κατά τις 15:00. Περνώντας από Λένορμαν, Ομόνοια και κάνοντας μια μικρή στάση στην Πλατεία Εξαρχείων, έφτασε τελικά στο Σύνταγμα κατά τις 18:00, όπου πραγματοποιήθηκε ένα αληθινά θερμό καλωσόρισμα από ομάδα φίλων Ελλήνων. Ανάμεσά τους παρευρέθηκε και η ομάδα “Αγανακτισμένων μοτοσικλετιστών Ελλάδος” (http://www.facebook.com/aganaktismenoi.motosykletistesellados) επευφημώντας με χειροκροτήματα και κορναρίσματα¨. Η σκηνή ήταν συγκινητική με αγκαλιές, χαμόγελα, μουσική από κρουστά και χορό.
Αφού τα παιδιά της Πορεία έφαγαν και ξεκουράστηκαν, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συζήτηση γνωριμίας, όπου οι πεζοπόροι εξήγησαν τα κίνητρα για τα οποία έκαναν την πορεία και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους! Δήλωσαν ευτυχισμένοι για την άφιξή τους στην Αθήνα και προέτρεψαν τον κόσμο να συνεχίζει να παλεύει χωρίς να παραιτείται.
Αρκετά μετά το τέλος αυτής της σηζήτησης, και αφού η Πορεία είχε αποφασίσει να διανυκτερέψει στην Πλατεία Συντάγματος αλλά χωρίς σκηνές, η αστυνομία τους πλησίασε.
Αφού τους ξεκαθάρισε ότι ήταν αδύνατο να παραμείνουμε στην πλατεία και ότι είχε διαταγές να εκκενώσουν την πλατεία κατέφτασαν τρεις διμοιρίες από ΜΑΤ, (πράσινα και μπλε) και αφού περικύκλωσαν τον κόσμο (περίπου καμιά τριανταριά Ευρωπαίους και άλλους τόσους Έλληνες), σπρώχνοντας αργά και σταθερά μας απομάκρυναν μέσω της Ερμού μέχρι την Καπνικαρέα. Υπήρξε και μία προσαγωγή Έλληνα φίλου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.
Τελικά η Πορεία κατασκήνωσε στο Θησείο, στο παρκάκι δίπλα στο σταθμό ηλεκτρικού. Περιμένουμε εξελίξεις.
Καταγγέλουμε την τακτική αυτή της αστυνομίας και δηλώνουμε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε κανονικά με το πρόγραμμα μας.





ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: realdemocracygr

ΠΗΓΗ: agoraathens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου