Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οι γεωργαλάδες του MEGA

Όσοι δεν ξέρουν για τον Γεώργιο Γεωργαλά, τον κατεξοχήν προπαγανδιστή της Χούντας των Απριλιανών, το παρακάτω απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ "Λογοκρισία στα χρόνια της Χούντας", από την εκπομπή "Μηχανή του Χρόνου", είναι αρκετά διαφωτιστικό.Αν θέλουμε όμως σήμερα να χαρακτηρίσουμε το όνειδος της δημοσιογραφίας, την καταισχύνη της ενημέρωσης με μία μόνο λέξη, τότε αρκεί να πούμε "MEGA".Οι παραπάνω ιδιωτικοί υπάλληλοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τα κέρδη μιας σειράς μεγάλων επιχειρήσεων.
Πρόκειται για μισθοφόρους χωρίς προσωπική άποψη -εάν αυτή δεν είναι εγκεκριμένη από ψηλά. Η "άποψή" τους είναι η "γραμμή" που θα επιβάλλουν οι μεγαλοκαρχαρίες που εκπροσωπούν.
Εκ των γεωργαλάδων του MEGA, o Παύλος Τσίμας και η Όλγα Τρέμη είναι το πιο ταιριαστά παραδείγματα. Ξεκίνησαν και οι δύο από
τον Ριζοσπάστη του ΚΚΕ, γράφοντας για "το δίκιο του εργάτη" και κατέληξαν στο δελτίο που καταργεί το δίκιο του εργάτη, κατακεραυνώνοντας με την παρεούλα τους κάθε απεργό και κάθε συνδικαλιστή που θα επιχειρήσει να ζημιώσει την κυβέρνηση ή την πολιτική που ευνοεί την επιχειρηματική ελίτ που υπηρετούν. Η διαφορά τους με τον Γεωργαλά, είναι ότι ο Γεωργαλάς, αν και ξεκίνησε επίσης από τον κομμουνισμό, κατέληξε στο καθεστώς των συνταγματαρχών, ενώ οι Τσίμας και Τρέμη στο καθεστώς των μεγαλονταβατζήδων.

Οι μεγαλομέτοχοι του MEGA: Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόμπολας.
Ο Καραμανλής τους είχε αποκαλέσει «νταβατζήδες που μας κυβερνούν»
Οι μεγαλομέτοχοι του MEGA: Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόμπολας.
Ο Καραμανλής τους είχε αποκαλέσει «νταβατζήδες που μας κυβερνούν»
Είναι μία και απλή η συνταγή. Οι πολιτικές και οι πολιτικοί που ωφελούν, ή πρόκειται να ωφελήσουν, τις μπίζνες του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη και του Ψυχάρη υπερπροβάλλονται και χειροκροτούνται από το πάνελ των υπαλλήλων τους -μερικά παραδείγματα από περιπτώσεις προωθημένων τους πολιτικών, όπου δεν κρατιούνται ούτε καν τα προσχήματα, είναι ο Βενιζέλος, ο Μάκης Βορίδης, φυσικά ο Ανδρέας Ψυχάρης (γιός του Σταύρου Ψυχάρη) και η Όλγα Κεφαλογιάννη (ανιψιά του Βαρδινογιάννη/κόρη της αδερφής του).
Ότι αντιστέκεται ή δεν συμβαδίζει, είτε απομονώνεται είτε "χτυπιέται". Αρκεί γι αυτό να θυμηθεί κανείς μόνο την πρόσφατη 180 μοιρών ξαφνική στροφή του δελτίου του MEGA απέναντι στον ΓΑΠ, όταν δεν δόθηκε στον Ψυχάρη το δάνειο των 10 εκατομμυρίων που ζήτησε.


Ο επιγεωργαλάς, ο υποβολέας πίσω από τα μικρόφωνα του ενημερωτικού θεάτρου του MEGA, δεν είναι άλλος από τον τέως σύζυγο της Όλγας Τρέμη. Ο διευθυντής ειδήσεων Χρήστος Παναγιωτόπουλος είναι ο άνθρωπος που κρατάει τα λουριά των παρουσιαστών κατευθύνοντάς τους στη γραμμή των μεγαλομετόχων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου