Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αισχρή πρόκληση αλυσίδας σούπερ μάρκετ

“Χθες έπεσε κάτι στην αντίληψή μου το οποίο θεωρώ ότι θα έπρεπε να αποτελεί θέμα διερεύνησης από την Επιθεώρηση Εργασίας, να έχει κοπεί αυτόματο πρόστιμο, να έχει επέμβει ο Εισαγγελέας, ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος, τα ΜΜΕκαι όχι μόνο.

Βεβαίως, όλοι αυτοί κωφεύουν. Δεν ξέρουν, δεν άκουσαν, κανείς δεν τους ενημέρωσε κλπ. OK λοιπόν, θα προσπαθήσω να το κάνω εγώ.

Πρόκειται για την online αίτηση εργασίας σε μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βορείου Ελλάδας την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, σε μορφή εικόνων, για να παραμείνουν ως ντοκουμέντο.

Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι ζούμε σε κοινωνία αγγέλων και ότι πουθενά δεν παραβιάζεται το Δίκαιο (Εργατικό και άλλο), αυτή η ωμή παραβίαση των Ατομικών Δικαιωμάτων των υποψηφίων [ενδεχομένως και της Εργατικής Νομοθεσίας] αποτελεί σοβαρή πρόκληση για τις αξίες μας.

Ως πολίτης και ενδεχόμενος πελάτης της εν λόγω αλυσίδας καταστημάτων θα κάνω το μόνο που μου επιβάλλει η συνείδησή μου: θα τους προσθέσω στη λίστα των επιχειρήσεων από τις οποίες δεν ψωνίζω.

Και βεβαίως θα προτρέψω όλους τους φίλους μου και την οικογένειά μου να κάνουν το ίδιο, επειδή οι αξίες τις οποίες πρεσβεύει είναι προσβλητικές και μειωτικές.

Πατώντας πάνω στην εικόνα, μπορείτε να τη δείτε καθαρότερα. Οι 2 πρώτες δεν είναι σχετικές, απλά ήθελα να παραθέσω την αίτηση σε ολοκληρωμένη μορφή. Το επίμαχο ερώτημα βρίσκεται στην 3η εικόνα.





Ναι, καλά βλέπετε: ρωτάνε το θρήσκευμα τόσο των υποψηφίων, όσο και των συντρόφων τους !!!

Στο καπάκι την υπηκοότητα, ερώτηση η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί “αθώα” αλλά δεν είναι. Η πραγματικά αθώα ερώτηση, η σχετική με το δικαίωμα εργασίας, θα ήταν “κάτοχος άδειας εργασίας στην Ελλάδα” ή όχι.

Η πραγματικά άσχετη και εξωφρενική ερώτηση αφορά την υπηκοότητα του/της συζύγου !!!

Δηλαδή, έχει σημασία για τον εργοδότη εάν ένας πολίτης της ΕΕ (και άρα, δυνάμενος να εργαστεί χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άδεια) είναι παντρεμένος λόγου χάριν με Νιγηριανό/η;

Βάσει ποιας λογικής και τίνος Νόμου, γραπτού και άγραφου;

Εάν αυτή η δημόσια πρόκληση περάσει έτσι και μείνει αναπάντητη από τις αρμόδιες Αρχές, τους φορείς [μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνω τα κόμματα], τους συλλόγους [όπως οι Δικηγορικοί], ή ακόμα και την ΕΕ [η οποία σε άλλες περιπτώσεις ξέρει να ανακατεύεται], τότε μπορούμε να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο σε πολλούς εργοδότες”

ΠΗΓΗ: omnia tv

Στο άρθρο της ecpoir έχουμε να προσθέσουμε μερικά διαφωτιστικά στοιχεία:

-H εταιρεία αυτή έχει πλούσιο παρελθόν αντεργατικής συμπεριφοράς, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, πετσόκομα και μη καταβολή αποδοχών

-Εχουν γίνει αρκετές στάσεις εργασίας και απεργίες εργαζομένων.

-Εχει παραπεμθεί στις αρχές αλλά πετυχαίνει πάντα αυτή τη γνωστή “ασυλία” που έχουν όλοι οι εργοδότες.

-Φωνάζει από μακριά πως είναι τσαπατσούληδες και πρόχειροι στη δουλειά τους. Στη σελίδα που αναγράφεται παραπάνω, διαβάζουμε στο τέλος της:


“Είναι πλέον κοινά παραδεκτό ότι ένας αναγνώστης αποσπάται από το περιεχόμενο που διαβάζει, όταν εξετάζει τη διαμόρφωση μίας σελίδας. Η ουσία της χρήσης του Lorem Ipsum είναι ότι έχει λίγο-πολύ μία ομαλή κατανομή γραμμάτων, αντίθετα με το να βάλει κανείς κείμενο όπως”

Προφανώς είναι άσχετο κείμενο !!!

ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου