Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αποτράπηκε απόλυση εργαζομένου στη wind με την ενεργή συμπαράσταση εργαζομένων

Ο συνάδελφος εργάζεται στο τεχνικό τμήμα της wind για πάνω από 15 χρόνια. Πριν ολοκληρωθεί η σημερινή βάρδια του ζήτησαν τα πιο πάνω αφεντικά του, μάνατζερ κ.α να προσέλθει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη λ. Αθηνών.

Εκεί οι εκπρόσωποι της εταιρείας τον πίεσαν να υπογράψει χαρτί παραίτησης με την προοπτική ότι θα του δώσουν σε τσεκ όλο το ποσό της πραγματικής αποζημίωσης, μαζί με κάποια συστατική επιστολή. Η επιλογή για παραίτηση και όχι για απόλυση από πλευράς της wind γίνεται με σκοπό να μην εμφανίζεται πουθενά ότι έχει απολύσεις ωστόσο γίνονται με τον τρόπο της «εκβιαστικής παραίτησης»

Στο ενδιάμεσο ενημερώθηκε το επιχειρησιακό σωματείο και οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τμήματος για το παραπάνω ζήτημα με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να
μαζευτούν 20 με 30 άτομα στο κτίριο της λ. Αθηνών. Παράλληλα υπήρξε σχετική ενημέρωση και προς τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας όπως είναι το customer service (τηλεφωνικά κέντρα), back office (τμήματα υποστήριξης) και ζητήθηκε προς τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και αυτοί στο να αποτρέψουμε την απόλυση του συναδέλφου μας

Η πίεση που του ασκήθηκε για να υπογράψει το σχετικό χαρτί ήταν ιδιαίτερη έντονη με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την υγεία του και συγκεκριμένα με την πίεση του.

Επί τόπου αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στο γραφείο που γινόταν οι συζητήσεις, η οποία και έγινε. Εκεί ζητήθηκε να σταματήσει η διαδικασίας της απόλυσης και της τρομοκράτησης, ενώ οι συνάδελφοι του είπαν στους μάνατζερ ότι αν χρειαστεί θα πρέπει να απολύσουν όλους τους εργαζόμενους του τμήματος για να μπορέσουν να υλοποιήσουν την απόλυση. Πάνω από μια ώρα παραμείναμε στα γραφεία των διευθυντών με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν.

Από αύριο το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους για παρεμποδίσουμε τη διαδικασία των εκβιαστικών παραιτήσεων

Μέσα στα σενάρια που ακούγονται είναι να δοθεί το τεχνικό τμήμα, η εξυπηρετηση πελατων με τη μέθοδο του outsourcing σε εργολάβο καθώς και να ακολουθήσουν και νέες απολύσεις χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του εκβιασμού.

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1408016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου