Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πληροφορίες για απειλητική επίσκεψη ΧΑ σε εργοστάσιο υποδημάτων






Τα παρακάτω γεγονότα αποτελούν ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες. Δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη για την ορθότητά τους.

Αξιόπιστος φίλος μου έστειλε email για να μου αναφέρει σημερινό (Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012) γεγονός που έζησε σε εργοστάσιο των Οινοφύτων. Το γεγονός συνέβη πριν μερικές ώρες και οι πληροφορίες λένε ότι έχει συμβεί αρκετές φορές στην περιοχή. Απαιτείται διερεύνηση και επιβεβαίωση όχι τόσο για το σημερινό γεγονός, αλλά αν όντως έχει επαναληφθεί.

Ο φίλος είχε επαγγελματική υποχρέωση σε εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων στα Οινόφυτα. Από το πρωί σήμερα είχε ξεκινήσει τις εργασίες του, ενώ το εργοστάσιο λειτουργούσε κανονικά με όλο το προσωπικό του. Κατά τις 12.00 το μεσημέρι μια ομάδα ανδρών (φουσκωτών) με μία γυναίκα μπήκαν στον χώρο του εργοστασίου, παρατήρησαν τον χώρο και τους εργαζόμενους, άφησαν κάποιον από τους
φουσκωτούς στην πύλη για έλεγχο και ζήταγαν από τους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους του εργοστασίου πληροφορίες για το εργοστάσιο, την λειτουργία του και την κατάσταση των
εργαζομένων (αριθμός, εθνικότητα, κλπ). Ολη η ομάδα των εισβολέων φορούσε μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Από την πλευρά του προσωπικού του εργοστασίου δεν υπήρξε καμμία αντίδραση (κυριάρχησε ο φόβος λόγω της παρουσίας των φουσκωτών, αλλά και λόγω του αιφνιδιασμού). Από την ομάδα των φασιστών μόνο η γυναίκα μιλούσε, η οποία ενημέρωνε το προσωπικό ότι πραγματοποιούν τις ίδιες ενέργειες σε όλα τα εργοστάσια της περιοχής και όπου βρίσκουν αλλοδαπούς εργάτες, απειλούν τους ίδιους και την εργοδοσία ότι θα επισκεφτούν μετά από 20ήμερο την εγκατάσταση και στην περίπτωση που δεν έχουν απολυθεί οι αλλοδαποί εργάτες, τότε θα κυνηγήσουν και τους εργάτες, αλλά και την εργοδοσία.

Δεν έχω καμμία πληροφορία σχετική με τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας σε αυτά τα γεγονότα. Δεν γνωρίζω αν σύντροφοι, συναγωνιστές των Οινοφύτων γνωρίζουν αυτά τα γεγονότα και τι σκέφτονται να κάνουν. Η τρομοκρατία και ο νεοφασιστικός ακτιβισμός της Χρυσής Αυγής λειτουργεί και απαιτεί οργάνωση και νέα καθήκοντα για την Αριστερά.

ΠΗΓΗ: Το Μεγάλο μας Τσίρκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου