Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ Ελλειψη προσωπικού

Για «έλλειψη προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου» κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μαν. Οθωνα, ο δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.
Στην επιστολή αναφέρει: 'Ως δήμαρχος Κισάμου κύριε υφυπουργέ θέλω να σας ενημερώσω ότι η Κίσαμος είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή της οποίας το Καστέλλι αποτελεί διοικητικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Η περιοχή του Δήμου συναριθμεί περίπου 12.000 κατοίκους και αντιμετωπίζει ποικίλες πιέσεις από τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής.
Η οργανική δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου είναι 31 άτομα, ωστόσο, υπηρετούν θεωρητικά 24 και από αυτά είναι αποσπασμένα 10 άτομα και κατά συνέπεια το απομένον προσωπικό είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αστυνόμευσης.
Σημειώνουμε ότι από το προσωπικό που απομένει ικανός αριθμός χρησιμοποιείται για την αστυνόμευση γηπέδων εκτός περιοχής, για τις μεταγωγές κρατουμένων κ.λπ.
Οι διαδοχικές ανοχές σε παράνομες καταστάσεις (αγροζημίες, παραβατικές συμπεριφορές κ.λπ.) οδηγούν τελικώς σε ενοχές, γι? αυτό σας παρακαλούμε να ενισχυθεί το υπάρχον δυναμικό προκειμένου να εμπεδωθεί το κλίμα ασφάλειας και ειρήνης μεταξύ των δημοτών μας'.

Η ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ
Στο μεταξύ, σε συνέχεια της παρέμβασής της, τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στη σύσκεψη που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο με αντικείμενο την αστυνόμευση στην Περιφέρεια της Κρήτης, η βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Κουρουπάκη, κατέθεσε σχετική αναφορά στη Βουλή.

http://www.haniotika-nea.gr


Οπως ανακοίνωσε το γραφείο της, η κυρία Κουρουπάκη είχε αναφερθεί στην ανάγκη ενδυνάμωσης των περισσότερων Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού Χανίων, ενώ με την αναφορά αναδεικνύει το θέμα της ανεπάρκειας προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Κισάμου έπειτα από σχετική επιστολή του δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη.
Οπως αναφέρεται στην επιστολή του δημάρχου, την οποία κατέθεσε στη Βουλή η κυρία Κουρουπάκη, η οργανική δύναμη του Α.Τ. είναι 31 άτομα, ωστόσο, στην πραγματικότητα υπηρετούν μόνο 14 άτομα που είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις αστυνόμευσης της αναπτυσσόμενης περιοχής. Είναι, κατά συνέπεια, απαραίτητο να ενισχυθεί το υπάρχον δυναμικό προκειμένου να εμπεδωθεί το κλίμα ασφάλειας και ειρήνης μεταξύ των δημοτών Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου