Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 3.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δύο προγράμματα που θα ενισχύσουν την απασχόληση θέτει σε ισχύ, από το καλοκαίρι, το υπουργείο Εργασίας, επιχειρώντας να δώσει έστω μια "ασπιρίνη" σε ανέργους. Για τα προγράμματα αυτά ενημερώθηκαν σήμερα από τον υφυπουργό...


Βασίλη Κεγκέρογλου, οι οκτώ δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους δήμους, περίπου 3.000 άνθρωποι θα απασχοληθούν σε επίπεδο Κρήτης, συμμετέχοντας στην εκτέλεση κοινωφελών δράσεων από τους δήμους, με εξαίρεση πάσης φύσεως κατασκευαστικά έργα, που δεν εμπίπτουν στους όρους του προγράμματος.

Το Υπουργείο έχει καταρτίσει μία "λίστα" με υποψήφιες δράσεις που μπορεί να "απαντούν" στις ανάγκες των δήμων. Μεταξύ αυτών εντάσσονται περιβαλλοντικές δράσεις (π.χ. περιποίηση-αναμόρφωση περιαστικών αλσυλλίων), προώθηση των τοπικών προϊόντων (π.χ. μέσω της διεξαγωγής έρευνας για τα τοπικά προϊόντα).

Προβλέπονται επίσης δράσεις γύρω από τη φτώχεια, με έμφαση σε συγκεκριμένες περιοχές, για τον αθλητισμό ή και δράσεις τουρισμού (π.χ. η οργάνωση εκδηλώσεων για το καλωσόρισμα ή το κατευώδιο τουριστών).

"Είναι, όμως, στην ευχέρεια του δήμου να αποφασίσει ποια από τις ιδέες του Υπουργείου θα υλοποιήσει, ποια από τις δράσεις που δεν μπορεί να κάνει πράξει σήμερα λόγω του περιορισμένου εργατικού δυναμικού και της οικονομικής στενότητας" - λέει ο υφυπουργός, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου