Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κλείνουν μέχρι την Τετάρτη οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και την Τετάρτη, αντιδρώντας στην αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα θα γίνει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4 το απόγευμα για όλα το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών των δήμων. Στις 6 το απόγευμα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς. Την Τρίτη, μάλιστα, στις 11 το πρωί, αποφασίστηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα την απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης για το 40ωρο στο Δημόσιο.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί και την Τετάρτη, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Στις 10:30 το πρωί, οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το Πεδίον του Άρεως όπου έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πανεργατικό συλλαλητήριο.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, τόνισε ότι η κατάσταση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι ήδη οξυμένη λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς συσσωρεύονται πολλά παιδιά. «Για 35 παιδιά αντιστοιχεί ένας παιδαγωγός και ένας βοηθός» είπε.

«Οι δημοτικοί σταθμοί δεν είναι πάρκινγκ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαλασόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι 30 ώρες που εργάζεται το παιδαγωγικό προσωπικό είναι αποτέλεσμα παιδαγωγικών αναλύσεων
http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου