Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ανακλήσεις προϊόντων από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.» για τη διακίνηση φασολιών, στα οποία παρατηρήθηκε παρουσία γυαλιού.

Πρόκειται για φασολάκια, τα οποία κυκλοφορούν με την εμπορική επωνυμία «Φασολάκια πολύ λεπτά Carrefour, 220 g», σε γυάλινες συσκευασίες (βαζάκια) των 446 ml, καθαρού συνολικού βάρους 400 g και καθαρού στραγγισμένου βάρους 220 g, τα οποία έχουν παραχθεί στην Γαλλία και διακινούνται στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.».
Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην παρτίδα με τον αριθμό (Lot Number) 1717 L N2M 6 XX:XX 230 και ημερομηνία λήξης στις 31/08/2014.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας, διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από την εν λόγω εταιρεία. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφίες) να μην το καταναλώσουν.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Χαλβάς με αμύγδαλα» στο οποίο ανιχνεύτηκε παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (πρωτεΐνη αραχίδων), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Χαλβάς παραδοσιακός χειροποίητος με αμύγδαλα» σε συσκευασίες των 400g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31/12/2011. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία «Θεσσαλική Χαλβαδοποιία, Σωκράτης Ευαγ. Αντωνίου, Εργαστήριο Χαλβαδοποιίας – Παστελοποιίας» που εδρεύει στο 1Ο χλμ Λάρισας – Κοζάνης στη Λάρισα.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν και είναι αλλεργικοί στις αραχίδες, να μην το καταναλώσουν.
Επιπλέον, ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, διαπίστωσε τη διακίνηση παρτίδας φιστικιού με κέλυφος (αραχίδας) με αφλατοξίνες σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για φιστίκια με κέλυφος (αραχίδες) προέλευσης Αιγύπτου, οι οποίες διακινήθηκαν στη Λάρισα από την επιχείρηση «Δημ. Γ. Μούλιας, Εμπορία Ξηρών Καρπών και Καφέδων» στην οδό Κύπρου 25, μετά τις 7 Απριλίου 2011. Η παρτίδα του προϊόντος, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην επισήμανση της αρχικής συσκευασίας των 30kg, είναι : LOT No: 237-15-3, ημερομηνία παραγωγής 3-2-2011 και ημερομηνία λήξης ένας χρόνος μετά την ημερομηνία παραγωγής του, ήτοι 3-2-2012. Το προϊόν αφού αποσυσκευάστηκε, διακινήθηκε κυρίως χύμα.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν μετά τις 7 Απριλίου 2011, να μην το καταναλώσουν.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου