Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην συγκέντρωση των νεοναζί της χρυσής αυγής στη Νίκαια. Πάνω απο 700 αντιφασίστες, έλληνες και μετανάστες, είχαν αρχίσει απο το πρωί να μαζεύονται στην πλατεία Δαβάκη έπειτα από κάλεσμα αναρχικών και αντιφασιστικών ομάδων, αριστερών οργανώσεων αλλά και συνδικαλιστικών φορέων. Γύρω στις 2 ξεκίνησε πορεία η οποία είχε σα στόχο να προσεγγίσει το χώρο συγκέντρωσης των βωθρολυμάτων της χρυσής αυγής. Οι μπάτσοι φυσικά θέλοντας να προστατέψουν τη συγκέντρωση των παρακρατικών έστησαν μπλόκο απο την αρχή της πορείας ώστε να μη κατευθυνθεί προς την πλατεία του Αγίου Νικολάου όπου ήταν μαζεμένοι οι ναζίδες. Έτσι μετά απο αρκετή ώρα και εφόσον ήταν αδύνατο να πάει ο κόσμος προς το χώρο συγκέντρωσης των φασιστών πραγματοποιήθηκε πορεία στην περιοχή της κοκκινιάς η οποία δέχτηκε δύο φορές τις επιθέσεις των μπάτσων οι οποίοι πέταξαν δακρυγόνα μέσα στα στενά. Παρόλα αυτά η πορεία είχε παλμό, συνθήματα γράφτηκαν, πετάχτηκαν τρικάκια, κείμενα μοιράστηκαν και η στάση των κατοίκων της Νίκαιας ήταν θετική. Επίσης αξιόλογα στάθηκε και η περιφρούρηση στις επιθέσεις των ματ,αφου κατάφερε να τους κρατήσει σε σχετική απόσταση, αναγκάζοντάς τους σε μεγάλη ρήψη χημικών.. Bonus της ημέρας ο ξυλοδαρμός κάποιων πολυ "ευφυών" φασιστών που ρώτισαν συντρόφους για το αν αυτή ήταν η συγκέντρωση της χρυσής αυγής.

Από την άλλη η θλιβερή συγκέντρωση των προβάτων της (παρα)κρατικοδίαιτης χρυσής αυγής δε μάζεψε ούτε 200 άτομα (πολύ μικρός αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι κεντρική εκδήλωση τους και ότι θα μιλούσε ο φύρερ τους) και φυσικά είχαν 3-4 διμιοιρίες να τους φυλάνε. Το πιο αστείο είναι
ότι σε πρωινή τους ανάρτηση στη σελίδα τους δεν αναφερόταν η ομιλία του φύρερ τους πράγμα το οποίο άλλαξε μετά το μπλόκο των μπάτσων στην πορεία των αντιφασιστών.








exthrostoumalaka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου