Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

"Ηταν έτοιμοι να βγάλουν το στρατό στους δρόμους !" (video)

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, το Σάββατο 17/9 μεταφέρθηκε από τον λοχαγό επόπτη προς τους στρατιώτες της ΣΕΑΠ Ηρακλείου Κρήτης, σήμα του του ΓΕΣ που προέβλεπε "αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω πιθανότητας κοινωνικής αναταραχής".

Το γεγονός διαψεύδει κατηγορηματικά η διοίκηση του Στρατοπέδου, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη καταγγελία αναξιόπιστη και προϊόν φαντασίας.

Την περίοδο εκείνη βρισκόταν στην εκκίνησή του το κύμα φοιτητικών καταλήψεων για τον Νόμο Διαμαντοπούλου, ενώ το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο διαδραματιζόταν
η εσπευσμένη επιστροφή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου από ταξίδι στις ΗΠΑ και η διαπραγμάτευση του Ευ.Βενιζέλου με την Τρόικα, η οποία κατέληξε στην ανακοίνωση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.

Όπως λέει ο κ. Χαριτάκης το περιστατικό συζητήθηκε αρκετά στο στρατόπεδο ενώ συχνά επανέρχεται η συζήτηση περί της στάσης του στρατού σε πιθανή κοινωνική αναταραχή, μετά και τη δημοσιοποίηση (και στη Βουλή) του βίντεο με τη στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους που έλαβε χώρα σε στρατόπεδο του Κιλκίς τον Φεβρουάριο του 2011.Ο στρατός απέναντι στην κοινωνία (;) from politestv on Vimeo.


politestv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου