Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Γ. Διώτης: Το ΣΔΟΕ θα είναι αμείλικτο με τους φοροφυγάδες

Το ΣΔΟΕ θα είναι αμείλικτο με τους φοροφυγάδες διαμήνυσε ο νέος ειδικός γραμματέας του Σώματος, Ιωάννης Διώτης, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη στο Σώμα από τον απελθόντα Γιάννη Καπελέρη.

Στην ομιλία του κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης τόνισε ότι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και καθυστερήσεις.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι διαρκής και να αντιμετωπισθεί, όπως είπε, το φαινόμενο απαιτείται και η βοήθεια των πολιτών. Χαρακτήρισε παράλληλα τη φοροδιαφυγή «έγκλημα» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην προσπάθειά της να την καταπολεμήσει.
Ο ΥΠΟΙΚ εξήρε παράλληλα το έργο του νέου ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, χαρακτηρίζοντας τεράστια την προσφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δικαστικού λειτουργού και τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Εντατικοποίηση των ελέγχων κατά το τρέχον έτος προανήγγειλε εν τω μεταξύ ο απελθών ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ και νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης.
Σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη, το 2010 βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 5 δισ. ευρώ και στόχος είναι να αυξηθούν εφέτος κατά 50% και να ανέλθουν σε 7,5 δισ. ευρώ. Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ ανέφερε, επίσης, ότι α΄ τετράμηνο εφέτος τα ποσά «τρέχουν» με θετικό πρόστιμο, ενώ τον Απρίλιο διπλασιάστηκαν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου